Om oss

Mosegården
Mosegården är det lilla alternativet som gör den stora skillnaden. Med utgångspunkt från dina förutsättningar hjälper vi dig att skräddarsy den foderblandning, tillskottsfoder eller tekniklösning som är bäst för att optimera din produktion och öka välfärden för dina djur – och dig.
Mosegården kommer till dig med inspiration, kunskap och lösningar baserat på många års erfarenheter och kontakter med kunder och leverantörer från hela Europa. Alla medarbetare har sin bakgrund i lantbruk. Använd oss som sparringpartner så hittar vi gemensamt lösningar som passar just för dina unika förutsättningar.

Vi har specialiserat oss på individuella foderblandningar och tillskottsfoder till svin och nötkreatur samt teknik som gör vardagen enklare. Mosegården utvecklar främst egna varumärken men är också återförsäljare på för vissa utvalda produkter.

Mosegården kvæg
- är foderblandningar, tillskottsfoder och teknikutrustning för ungdjursuppfödning och mjölkproduktion. Produkterna kombineras med rådgining för att säkerställa att du som kund får ut det mest optimala resultatet av din produktion.

Mosegården svin
- är foderblandningar, tillskottsfoder, råvaror, off-gradeprodukter och teknikutrustning för smågrisproduktion och svinuppfödning. Produkterna kombineras med rådgivning för att säkerställa att du som kund får ut det mest optimala resultatet av din produktion.

Mosegården teknik – avancerat inne i, enkelt utanpå

Mosegården utvecklar och säljer tekniklösningar till djurgårdar. Vi hävdar att teknik ska på ett enkelt sätt kunna bli en del av de vardagliga rutinerna och snabbt ge ett resultat. Hos Mosegården hittar du lösningar baserade på senaste teknik och forskningsresultat. 

Vi är mest kända för Heatime som registrerar brunst hos nötkreatur. Dessutom utvecklar, levererar och servar vi också mjölkvagnar, pastöriseringsanläggningar, kalvammor, big-bag silo, ts-mätare med mera.